+30 27440 66860

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Βιωματική Εκπαίδευση

Η κατασκήνωση για εμάς είναι ανέμελες διακοπές, ψυχαγωγία, αθλητισμός και εκπαίδευση. Μέσα από αγαπημένες δραστηριότητες των κατασκηνωτών μας, δημιουργούμε εμπειρίες και μέσα από την βιωματική εκπαίδευση τα παιδιά αντιλαμβάνονται σημαντικές αξίες και ευαισθητοποιούνται σε θέματα που αφορούν τους ακόλουθους τομείς:

  • Προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση ενέργειας
    Οι κατασκηνωτές μικρότερης ηλικίας συμμετέχουν σε παιχνίδια γνώσεων και μνήμης και δημιουργούν ξεχωριστές κατασκευές στο καλλιτεχνικό εργαστήρι της κατασκήνωσής μας. Μέσα από το παιχνίδι και τις δημιουργίες τους αποκτούν σημαντικές γνώσεις για την φύση, τα ζώα, την ανακύκλωση και τις πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος.
  • Αποδοχή διαφορετικότητας και καταπολέμηση του ρατσισμού
  • Αγωγή Υγείας
    Υγιεινή Διατροφή
    Έμπειροι διατροφολόγοι εκπαιδεύουν τα παιδιά μας σε θέματα υγιεινής διατροφής και μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια ανακαλύπτουν τις θρεπτικές αξίες των τροφών και μαθαίνουν την διατροφική πυραμίδα.
  • Κυκλοφοριακή αγωγή (Κ.Ο.Κ)
    Σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς και τοπικές δημόσιες υπηρεσίες, η κατασκήνωσή μας διοργανώνει σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής για τους μικρούς μας φίλους. Σκοπός μας είναι να αποκτήσουν τα παιδιά κάποιες βάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας  και κάποιες αξίες που αφορούν την ατομική τους στάση και συμπεριφορά.
  • Αντιμετώπιση ενδοσχολικού εκφοβισμού (bullying)
    Τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, ετοιμάζουν και παρουσιάζουν σε μικρές ομάδες θεατρική παράσταση προωθώντας ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα για την αντιμετώπιση του ενδοσχολικού εκφοβισμού. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας αναγνωρίζουν το κοινωνικό αυτό πρόβλημα και αντιλαμβάνονται πρακτικές αντιμετώπισής του.