+30 27440 66860

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η κατασκηνωτική φιλία και η αξία της!

Μπορεί αυτή τη στιγμή να μένουμε σπίτι, η καρδιά και το μυαλό μας όμως είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν και να ονειρεύονται τις υπέροχες στιγμές που πρόκειται να έρθουν! Ανυπομονούμε για ακόμη ένα καλοκαίρι μαζί και μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας για την μοναδική αξία της κατασκηνωτικής φιλίας.

Sportcamp Kids, ταξιδέψτε μαζί μας!

 

Κατά την διάρκεια μιας κατασκηνωτικής περιόδου τα παιδιά επικοινωνούν, συζητούν, συνεργάζονται, μοιράζονται, παίζουν, δένονται συναισθηματικά μεταξύ τους και δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς φιλίας!

Μέσα από την κατασκηνωτική εμπειρία, την καθημερινή ζωή και την συμβολή των ομαδαρχών, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να κάνουν καλούς φίλους.

Μαζί μοιράζονται τόσα πολλά σε μόλις 22 ημέρες!

 

Τι ρόλο παίζει η συμβίωση των κατασκηνωτών;

Τα παιδιά στην κατασκήνωση ζουν στο ίδιο δωμάτιο από 1-3 εβδομάδες. Τρώνε μαζί, παίζουν μαζί, δημιουργούν μαζί και έχουν έναν ομαδικό ύμνο, τη λεγόμενη «κατασκηνωτική κραυγή» που τους ενώνει. Μοιράζονται κοινές εμπειρίες και μοναδικές στιγμές και η αίσθηση του χρόνου αλλάζει, χάνεται! Συχνά οι φίλοι της κατασκήνωσης – παρόλο που το διάστημα είναι πολύ μικρό- γίνονται οι καλύτεροι τους φίλοι. Καλύτεροι και από εκείνους στο σχολείο! 

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τον εθισμό των παιδιών και των νέων μπροστά σε μία οθόνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου η επικοινωνία είναι κενή.

Στην κατασκήνωση η επικοινωνία είναι πρόσωπο με πρόσωπο, ζεστή, χρωματιστή, με υπέροχο ήχο και παιδικά χαμόγελα!

Τα παιδιά επικοινωνούν από το πρωί που θα ξυπνήσουν και θα κάνουν τα αστεία τους για να ξυπνήσουν και τους υπολοίπους έως το βράδυ που θα κοιμηθούν και θα ψιθυρίζουν κρυφά για να μην τους ακούσει ο ομαδάρχης!

 

Οι ομαδάρχες συμβάλλουν σημαντικά στο να ενθαρρύνουν νέες φιλίες και στην δημιουργία θετικών εμπειριών!

Τα στελέχη της κατασκήνωσης εκπαιδεύονται σε συγκεκριμένες τεχνικές επικοινωνίας και μαθαίνουν πώς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να επικοινωνούν, να λύνουν τα ζητήματα που τα απασχολούν και πώς να λειτουργούν ομαδικά.

 

Πώς η φιλία συμβάλλει στην ενήλικη ζωή;

Η αξία της φιλίας τόσο στην παιδική ηλικία όσο και αργότερα στη ζωή έχει καθιερωθεί και σε εκείνη επικεντρώνεται η κατασκήνωση σε συνδυασμό με τη διδασκαλία και την άσκηση κοινωνικών δεξιοτήτων.

Ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι ενήλικες γίνονται συνήθως τα παιδιά και οι έφηβοι που είχαν την κατάλληλη πνευματική ανάπτυξη και σωματική υγεία. Έχουν την ικανότητα επίσης να δημιουργούν υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις ως αποτέλεσμα της σωστής ανάπτυξης των κοινωνικών δεξιοτήτων τους.

 

Τί είναι αυτό που κάθε κατασκηνωτής ξεχωρίζει;

-           Ασπασία Τζ. «Πέρασα το καλύτερο Καλοκαίρι της ζωής μου. Απέκτησα καινούριους φίλους που με έκαναν χαρούμενη και ευτυχισμένη»

-           Παναγιώτα Σ. «Σε αυτήν κατασκήνωση πέρασα υπέροχα. Γνώρισα καινούρια παιδιά που δεν θα τα ξεχάσω ποτέ»

-           Κατερίνα Τζ.  «Γνώρισα καινούρια κορίτσια που δεθήκαμε πολύ. Φέτος ήμουν ξανά με την Βικτώρια που την αγαπώ πολύ και είναι σαν μικρή μου αδερφή »