+30 27440 66860

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Ε.Κ.Ε.

Ενέργειες Κοινωνικής Υπευθυνότητας

Κάθε Καλοκαίρι, η κατασκήνωσή μας, βρίσκεται στο πλευρό φορέων με σημαντικό έργο σε θέματα προστασίας του παιδιού.

Φιλοξενούμε δωρεάν στα κατασκηνωτικά μας προγράμματα, παιδιά τα οποία βρίσκονται υπό την προστασία φορέων όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το «Παιδικό Χωριό SOS» Βάρης. Μέσω της ενέργειας αυτής, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στην κοινωνική ζωή της κατασκήνωσης, να ζήσουν ξένοιαστες καλοκαιρινές διακοπές και να δημιουργήσουν νέες δυνατές φιλίες!
Η συνεργασία μας με μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και φιλανθρωπικούς φορείς, αποτέλεσε την αφορμή  για την εφαρμογή επιπλέον πρακτικών προσφοράς προς τα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας.

Αξιοποιήσαμε μέρος του κονδυλίου που διατίθεται για εταιρικά δώρα προς πελάτες μας, προσφέροντάς το για την αγορά δώρων και άλλων ειδών σε μη προνομιούχα παιδιά, όπως η προσφορά δώρων, παιχνιδιών και ειδών πρώτης ανάγκης στο Ίδρυμα «Ελίζα», εταιρία κατά της κακοποίησης του παιδιού. Στα πλαίσια της ενέργειας αυτής η SPORTCAMP και μεγάλες εταιρείες-πελάτες μας, έγιναν ανάδοχοι της ευχής παιδιών, μέσω της «Make a Wish»,  Κάνε μια ευχή Ελλάδος.  

Μια πράξη αγάπης, μια εκπλήρωση ευχής από τα παιδιά προς τα παιδιά!

 

Με αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής ενσυναίσθησης, η Sportcamp συμμετείχε σε πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών από την Ουκρανία, αναλαμβάνοντας τη φιλοξενία 23 παιδιών από την εμπόλεμη χώρα, με τους συνοδούς τους. Το εν λόγω πρόγραμμα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, υλοποιήθηκε τον Αύγουστο 2022 και συμμετείχαν σε αυτό κατασκηνώσεις-μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων από όλη την Ελλάδα.

Η δική μας συμμετοχή, στάθηκε μια ένδειξη συμπαράστασης στον πληττόμενο λαό της Ουκρανίας, μια προσπάθεια επούλωσης των πληγών στις παιδικές ψυχές και μια πράξη αγάπης προς τα παιδιά του κόσμου.

Οι μικροί φιλοξενούμενοι απόλαυσαν άνετη και ασφαλή διαμονή στις εγκαταστάσεις μας, υγιεινή διατροφή στο εστιατόριό μας και ακολούθησαν πλήρες κατασκηνωτικό πρόγραμμα με αθλητικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Έζησαν χαρούμενες, ανέμελες στιγμές, έκαναν νέους φίλους και αποκόμισαν όμορφες αναμνήσεις.

Ήταν χαρά και τιμή μας που γνωρίσαμε αυτές τις μικρές προσωπικότητες με τα μεγάλα όνειρα και ευχόμαστε ολόψυχα τη γρήγορη αποκατάσταση της ειρήνης και της συμφιλίωσης!