+30 27440 66860

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Μέρες Οκτώβρη!

Η ατμόσφαιρα του Φθινοπώρου, το κιτρίνισμα των φύλλων και αυτό το πρώτο ελαφρύ κρύο είναι αρκετά ώστε να φτιάξουν το πλαίσιο για τον πίνακα του Οκτώβρη.

Είναι η εποχή που αρχίζουν όλα να παίρνουν άλλη διάσταση κι άλλη μορφή! Η μετάβαση αυτή που όλους κάποιες φορές μας αγχώνει, κι άλλες μας κάνει να αδημονούμε για τις μέρες του χειμώνα που θα ακολουθήσουν.

Ο μήνας, με τα πρωτοβρόχια, με τις μελαγχολικές νότες που δίνουν τα χρώματα του ουρανού, καθώς σιγά σιγά τα σύννεφα πυκνώνουν, είναι ο οιωνός του χειμώνα και μας προετοιμάζει για τους υπόλοιπους μήνες.

Μικροί και μεγάλοι είναι δεμένοι με τις μνήμες και τις εικόνες που έχει μοιράσει. Το άνθισμα των χρυσάνθεμων, που το χρώμα τους έρχεται σε αντίθεση με την υπόλοιπη παλέτα του μήνα, δίνει με τη σειρά του το έναυσμα του φθινοπώρου.

Τα παιδάκια πια στο σχολείο έχουν μπει σε κανονικούς ρυθμούς κι έρχονται κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στην καθημερινότητα που προστάζει η ζωή μετά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η μυρωδιά των καινούργιων βιβλίων, οι φωνούλες που αντηχούν παντού, οι πολύχρωμες τσάντες, η χαρά των νέων λαμπερών μολυβιών, έρχονται και ‘’δένουν’’ με όλα τα υπόλοιπα.

Ποιος μπορεί να παραλείψει τα κάστανα; Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με εκείνα!  Αυτή η μυρωδιά τους που γεμίζει τις γειτονιές και κάνει μέχρι και τους πιο απαιτητικούς να τα λαχταρούν.

Ο Οκτώβρης είναι συνδεδεμένος και με την γιορτή του Αγίου Δημητρίου! Μεγάλη γιορτή! Σχεδόν όλη η Ελλάδα εκείνη τη μέρα φοράει τα καλά της. Σπάνια να βρεις οικογένεια χωρίς εορτάζοντα!

Τα σπίτια παλαιότερα εκείνη την μέρα γέμιζαν ζωή και κόσμο! Οι άνθρωποι μαζεύονταν και έκαναν μεγάλα τραπέζια για να γιορτάσουν τους εκλεκτούς τους. Οι νοικοκυρές ετοίμαζαν μέρες τα σιροπιαστά για του Αγίου Δημητρίου, και οι ετοιμασίες δεν σταματούσαν.

Ο δεύτερος μήνας λοιπόν του Φθινοπώρου, είναι εδώ! Έτοιμος να μας δώσει τους ΄΄καρπούς΄΄ του.

Ο Οκτώβρης, με όλα όσα περιλαμβάνει, τον κάνουν να είναι πραγματικά υπέροχος!