+30 27440 66860

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

6+1 παιχνίδια για Αποκριάτικο πάρτυ!

6+1 παιχνίδια για Αποκριάτικο πάρτυ!

Sportcamp Kids, γνωρίζουμε πόσο παιχνιδιάρικα είστε! Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε για εσάς τα 6 + 1 πιο αποκριάτικα παιχνίδια!

Μεταμφιεστείτε, χορέψτε, τραγουδήστε και γελάστε με την καρδιά σας! 

 

Το γαϊτανάκι

Το «Γαϊτανάκι» είναι το πιο διάσημο και παιχνιδιάρικο χορευτικό έθιμο της Αποκριάς!

Το γαϊτανάκι αποτελείται από ένα ξύλινο κοντάρι και 12 μακριές κορδέλες. Ένας κρατάει το κοντάρι και 12 χορευτές που συμβολίζουν τους 12 μήνες γυρνάνε γύρω γύρω χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι να τυλιχτούν οι κορδέλες πάνω στο κοντάρι. Το παιχνίδι τελειώνει μόλις οι χορευτές αντιστρέψουν τον χορό και ξετυλίξουν τις κορδέλες!

 

Παντομίμα

Ο κάθε παίχτης γίνεται ο καθρέφτης ενός άλλου παίχτη. Θα καταφέρει να κάνει όποια κίνηση δει στον ¨καθρέφτη” του, χωρίς να μιλήσει;

Φυσικά μπορούμε να παίξουμε και με τις αποκριάτικες στολές που φοράμε! Ας μιμηθούμε δηλαδή, ένας κάθε φορά, αυτό που έχουμε ντυθεί.

 

Μουσικές καρέκλες

Βάζουμε τις καρέκλες στη σειρά, προσέχοντας να είναι πάντα μία λιγότερη από τον αριθμό των παιχτών. Η μουσική ξεκινάει και οι παίχτες περπατάνε γύρω από τις καρέκλες. Όταν η μουσική σταματήσει πρέπει όλοι να κάτσουν, εκτός από αυτόν που δεν θα προλάβει και θα βγει από το παιχνίδι. Συνεχίζουμε μέχρι να μείνει μόνο ένας!

Η πιο αποκριάτικη εκδοχή αυτού του παιχνιδιού είναι αντί για καρέκλες να φτιάξουμε καπελάκια κλόουν και να τα βάλουμε στο πάτωμα! Αντί να καθίσουμε πρέπει να προλάβουμε να φορέσουμε το καπέλο!

 

Η μύτη του κλόουν

Ποιος θα καταφέρει να φτάσει στο τέρμα με τη μύτη του κλόουν;

Βάζουμε λίγη βαζελίνη πάνω στη μύτη μας και ένα κόκκινο μεγάλο πομ πομ! Και ας νικήσει ο καλύτερος!

Μια άλλη εκδοχή αυτού του παιχνιδιού είναι να ζωγραφίσουμε ή να εκτυπώσουμε έναν κλόουν, χωρίς όμως τη μύτη του!

Δένουμε τα μάτια του παίχτη και του ζητάμε, αφού κάνει πρώτα και μια στροφή, να ζωγραφίσει ή να κολλήσει τη μύτη του κλόουν στη θέση της!

Μπορούμε εκτός από τη μύτη να ζητήσουμε να ζωγραφίσει και μάτια, στόμα, μαλλιά και παπιγιόν!

 

Παιχνίδι με σερπαντίνες

Όλοι ξέρουμε να παίζουμε με τις σερπαντίνες… μπορούμε όμως να περάσουμε πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά από τις σερπαντίνες χωρίς να τις σκίσουμε; Κολλάμε στο δωμάτιο σερπαντίνες πολύχρωμες και γινόμαστε για λίγο κατάσκοποι που προσπαθούν να αποφύγουν τα λέιζερ ή έντομα που προσπαθούν να αποφύγουν τον ιστό της αράχνης!

 

Αγαλματάκια

Όταν παίζει η μουσική χορεύουμε και μόλις σταματήσει, τα παιδιά πρέπει να κοκαλώσουν στη θέση τους. Όποιος κουνηθεί βγαίνει από το παιχνίδι. Ποιος θα καταφέρει να μείνει τελευταίος;

 

Κρυμμένος Θησαυρός

Για τελευταίο παιχνίδι αφήσαμε το αγαπημένο μας!

Δημιουργήστε έξυπνους γρίφους και κρύψτε πράγματα που οι υπόλοιποι κάθε φορά θα χρειαστεί να ανακαλύψουν!

 

Καλή διασκέδαση!