+30 27440 66860

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

28η Οκτωβρίου-Το Μεγάλο ''ΟΧΙ''!

28η Οκτωβρίου-Το Μεγάλο ''ΟΧΙ''!

Πόσο σημαντικό είναι κάθε γενιά να μαθαίνει για τις δόξες και τους κόπους των προγόνων της. Πόσο μάλλον όταν έχουν ορίσει  την πορεία αυτού του έθνους.

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Πατρίδα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα και αποτελεί παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών.

Κάθε μικρό παιδί, στα χρόνια της σχολικής του πορείας, δεν ξεχνά τις μέρες προετοιμασίας που άρμοζαν για τον εορτασμό των εθνικών εορτών. Δάσκαλοι σε ετοιμότητα, λειτουργούν ως μέντορες ηθοποιών, ως σεναριογράφοι, σκηνοθέτες... με σκοπό την ειλικρινή αποτύπωση της δοξασμένης πατρίδας και την μύηση των μαθητών. Όλοι αρχίζουν και παίρνουν σοβαρά τους ρόλους τους. Αν κρίνουμε από τα ταλέντα ηθοποιών που είχαμε το καλοκαίρι στα θεατρικά παιχνίδια, η επιτυχία είναι σίγουρη!

Οι μέρες εκείνες αποτελούν ώρες αφιερωμένες στο καλλιτεχνικό κομμάτι. Σίγουρα οι μικροί φίλοι της Sportcamp, θα θυμούνται από τις καλοκαιρινές τους διακοπές μαζί μας, διάφορους τρόπους να αναδείξουν όμορφες χειροτεχνίες. Τα θρανία μετατρέπονται σε επιφάνειες εργασίας και με πληθώρα υλικών αποτυπώνεται το μεγάλο ΄΄ΟΧΙ΄΄, σημαιούλες και χίλια δύο πράγματα, δημιουργούνται για να στολίσουν τους χώρους, και τα παιδιά να λάβουν ενεργό ρόλο.

Τα περισσότερα παιδάκια από το τέλος συνήθως του δημοτικού, ξεκινούν και παίρνουν μέρος και στις παρελάσεις. Σε συντονισμό με το βήμα του γυμναστή ξεκινούν οι πρόβες και οι καθημερινές ετοιμασίες. Ακολουθούν οι ρόλοι για το θεατρικό της παραμονής της μεγάλης μέρας.

Μικροί μεγάλοι σε πλήρη ετοιμότητα. Γαλανόλευκα μικρά σημαιάκια στολίζουν κάθε γωνιά! Ντυμένοι όλοι στην εντέλεια σε χρωματισμούς λευκούς και μπλε, σε θέση να εντυπωσιάσουν το κοινό που τους καμαρώνει και όλοι μαζί να πλημμυρίσουν από περηφάνεια μέσα από τα ποιήματα και τα κατορθώματα όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για την Ελλάδα μας.

{Σε γνωρίζω από την κόψη Του σπαθιού την τρομερή, Σε γνωρίζω από την όψη, Που με βιά μετράει τη γη.

Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη Των Ελλήνων τα ιερά, Και σαν πρώτα ανδρειωμένη, Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά!}