+30 27440 66860

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η Sportcamp στο φεστιβάλ «Μαζί… και στο Παιχνίδι!»

Η Sportcamp στο φεστιβάλ «Μαζί… και στο Παιχνίδι!»

H Sportcamp υπερήφανος χορηγός του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ "Μαζί.. και στο παιχνίδι"!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια γιορτή συμπερίληψης από το «Μαζί για το Παιδί»

Το  «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία  το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ «Μαζί… και στο Παιχνίδι!» για παιδιά ηλικίας  2 έως 12 ετών την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023 στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο.

Περισσότερα από 4.000 παιδιά και γονείς βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου στο κέντρο της Αθήνας με φόντο την Ακρόπολη σε μια ημέρα χαράς που είχε ως σκοπό την ανάδειξη της αξίας του παιχνιδιού, ως αναγκαίου στοιχείου για την ανάπτυξη των παιδιών, την προώθηση της έννοιας της συμπερίληψης, αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικοποίησης τους και της ενσυναίσθησής τους.

 Η Δούκισσα Νομικού, Πρέσβειρα του «Μαζί για το Παιδί», συμμετείχε στο Φεστιβάλ διαβάζοντας παραμύθια στους μικρούς επισκέπτες και διασκεδάζοντας μαζί τους. Η Πόπη Δομάζου και η Φανή Πάρλη παρουσιάστριες του Φεστιβάλ έδωσαν έναν δυναμικό και χαρούμενο τόνο στην εκδήλωση. Το παρόν έδωσε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, παραολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης. Guest star του Φεστιβάλ, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Μίμης Δομάζος.

«Μαζί…και στο Παιχνίδι!»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με παιχνίδια όπως Bungee τραμπολίνο, τοίχο αναρρίχησης, στίβο περιπέτειας με εναέρια περάσματα, φουσκωτά κάστρα, ποδοσφαιράκια & air-hockeys, επιδείξεις με σαπουνόφουσκες, face painting, μάγο, εξερευνητή, εργαστήριο κεραμικής και παιχνίδι με χιλιάδες τουβλάκια Lego.

Στο φουσκωτό γήπεδο μπάσκετ, οι προπονητές του Τζάμπολ Αγάπης έπαιξαν με τους μικρούς φίλους παιχνίδια ειδικής καλαθοσφαιρικής αγωγής με στόχο την κατάργηση κάθε διαφορετικότητας, εντός και εκτός του αγωνιστικών χώρων.

Παράλληλα, τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια από τα εννέα σωματεία-μέλη του «Μαζί για το Παιδί», όπως χειροτεχνία, πηλός και πλαστελίνη, μουσικοκινητικά παιχνίδια. Οι δραστηριότητες ήταν σχεδιασμένες έτσι ώστε να απευθύνονται σε μεικτό πληθυσμό παιδιών με τυπική και άτυπη ανάπτυξη με στόχο την προώθηση της ενότητας, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης ανάμεσα σε όλα τα παιδιά. Οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια χειροτεχνίας, ζωγραφικής, μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Η Bic σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ξενάγησε τους μικρούς επισκέπτες στον κόσμο του ”Doodling”, δείχνοντας  πώς μπορούμε «μουτζουρώνοντας» να έχουμε μια ερευνητικά αποδεδειγμένη λύση στα χέρια μας για την καταπολέμηση του άγχους.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν τα δικά τους γλαστράκια και να φυτέψουν λαχανικά στο Εργαστήριο Κηπουρικής  με την Eurolife FFH.  

Οι συμμετέχοντες γνώρισαν τα κυκλαδικά ειδώλια, έπαιξαν μαζί τους, τα μεταμόρφωσαν και δημιουργήσαν τα δικά τους έργα με τη στήριξη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. 

Μέσω βίντεο εικονικής πραγματικότητας, έγινε προσομοίωση αυτισμού όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τα ερεθίσματα σε υπερθετικό βαθμό (ήχους, χρώματα) των ατόμων με αυτισμό.

Στον χώρο του Mini Πλανητάριου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον θαυμαστό κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Με σκούφους και ποδιές, οι μικροί μαθητευόμενοι ανακάλυψαν  τον κόσμο της μαγειρικής με  υγιεινές πεντανόστιμες  συνταγές με την καθοδήγηση των Chefs του Kids Cooking Club.

Τα παιδιά εκφράστηκαν καλλιτεχνικά, εξερεύνησαν διάφορα υλικά και τεχνικές, ενεργοποιήσαν όλες τις αισθήσεις τους και εκφράστηκαν το καθένα με το δικό του τρόπο δημιουργώντας τις καρδιές του «Μαζί για το Παιδί», ζωγραφίζοντας, δημιουργώντας την αλυσίδα φιλίας με τη βοήθεια της ομάδας του νηπιαγωγείου του Κολλεγίου Αθηνών και  κατασκεύασαν Οrigami με τους μαθητές του Διαδραστικού Ευρωπαϊκού Σχολείου.

«Μαζί…και στη Mουσική!» 

Η Φανή και ο Νίκος, οι αγαπημένοι παραγωγοί του kidsradio.com, συντρόφευσαν ζωντανά τους επισκέπτες στο χώρο του φεστιβάλ.

Ο Ζερόμ Καλούτα, ο δημοφιλής τραγουδιστής, μουσικός παραγωγός και ηθοποιός ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους  με το κέφι του και αγαπημένα παιδικά τραγούδια.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν για τη στήριξη του έργου του «Μαζί για το Παιδί».

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΜΕΓΑΛΟΙ  ΧΟΡΗΓΟΙ: ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, BIC, EUROLIFE FFH

ΧΟΡΗΓΟΙ:BWIN, ELPEDISON, Goody’s Burger House, ION, TOMS,Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., PEPSICO IVI, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΔΡΥΜΑ ΝΤΕΠΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ, THE WONDER ROOM, DIMAND, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Kids Radio, ΑΘΗΝΑ 9,84, THEMAMAGERS.GR, NOVA,  MOTHERSBLOG.COM

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, CHICKEN PICNIC, DOLE ΜΠΑΝΑΝΕΣ,  LUKUMAΔΕΣ, ROUND STONE COFFEE Roasted by taf, ΣΑΜΑΡΙΑ ΕΤΑΝΑΠ ΝΕΡΟ, KYVERNITIS TRAVEL, MITSIS HOTELS, NOVA, SPORTCAMP, BWIN, PARTIES2Bremembered, ΤΖΑΜΠΟΛ ΑΓΑΠΗΣ, ΜΙΝΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ, Kids Radio, KIDS COOKING CLUB, SEPTONA, MELI Parties.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: MTT EVENTS

 

Λίγα λόγια για το «Μαζί για το Παιδί»:

Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του εργάζονται από το 1996 για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.

Το έργο του «Μαζί για το Παιδί» επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της φτώχειας, στην υγεία και την ψυχική υγεία, στην εκπαίδευση, στην στήριξη των σωματείων-μελών που απαρτίζουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», καθώς και την υποστήριξη πληθυσμών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

Είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), που στηρίζεται σε πόρους από χορηγίες εταιρειών, δωρεές ιδιωτών, έσοδα από προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και από τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο εθελοντισμός είναι κινητήριος μοχλός του «Μαζί για το Παιδί» συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προώθηση των σκοπών και την υλοποίηση των δράσεων του.

Περισσότερα www.mazigiatopaidi.gr

Τα Σωματεία-μέλη του «Μαζί για το Παιδί»:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) • Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» • Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

----------------

Αγ. Θωμά 14, Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr|www.mazigiatopaidi.gr| Facebook •Twitter •Instagram: @mazigiatopaidi